دوشنبه 16 مهر 1403

 
 
     
 
     
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
آگهي درهموطن 
اخبار در موبايل 
آرشيو روزنامه 
تماس با ما 

اخبار داخلی هموطن آنلاين تبعات خشكسالي با برنامه‌ريزي بهتر، كمتر مي‌شد

 
 

سه شنبه 19 آذر 1387

تبعات خشكسالي با برنامه‌ريزي بهتر، كمتر مي‌شد

 
 

در بخش دام و طيور بيش از 85درصد اهداف برنامه چهارم محقق شده اما اين بدين معنا نيست كه در اين بخش مشكل نداريم بلكه...

طي 2هفته اخير وزير جهاد كشاورزي تا آستانه استيضاح نيز قرار گرفت اما در نهايت در جلسه مشترك نمايندگان خواستار استيضاح با وزير جهاد كشاورزي، نمايندگان فرصت 3ماهه‌اي به محمدرضا اسكندري دادند تا نتيجه مطالبات آنان در اين مدت مشخص شود.
با عباس‌رجايي، رئيس كميسيون كشاورزي مجلس درباره عملكرد وزارت جهاد كشاورزي گفت‌وگو كرده‌ايم.

عملكرد وزارت جهاد كشاورزي در 3سال گذشته را چگونه ارزيابي مي‌كنيد؟
در اين مورد در كميسيون كشاورزي مجلس در حال بررسي ميزان تحقق اهداف برنامه چهارم در بخش كشاورزي هستيم و تاكنون بررسي عملكرد حوزه دام و طيور به پايان رسيده و در حال بررسي ساير زيرمجموعه‌هاي بخش كشاورزي هستيم.
در بخش دام و طيور بيش از 85درصد اهداف برنامه چهارم محقق شده اما اين بدين معنا نيست كه در اين بخش مشكل نداريم بلكه مشكلات آب‌وهوايي موجب تنش‌هايي در توليد در بخش دام و طيور شده است.

علت محقق نشدن كامل اهداف برنامه چهارم در بخش كشاورزي را چه‌مي‌دانيد؟
به اعتقاد من، علت آن است كه سرمايه‌گذاري دولت در بخش‌هاي مختلف كشاورزي مطابق اهداف برنامه چهارم نبوده است. مثلا طبق برنامه، مقرر بود دولت سالانه 400 هزار هكتار از اراضي كشاورزي را تجهيز كند كه فقط 10درصد اين هدف، محقق شده است.

آيا خشكسالي سال گذشته، توجيه كافي براي بازگشت از وضعيت خودكفايي در برخي محصولات كشاورزي است؟
هنر مديريت جهاد كشاورزي در اين است كه بتواند تنش‌هاي ناشي از تغييرات طبيعي و غيرمترقبه را كاهش دهد. آثار سرمازدگي و خشكسالي سال گذشته تا 2سال آينده ادامه خواهد داشت.
برخي از اقدامات وزارت جهاد كشاورزي براي پايداري خودكفايي در مقابل سرمازدگي و خشكسالي مي‌توانست بهتر از اين باشد.
مثلا اگر وزارتخانه در زمينه‌هاي آبرساني پرفشار، بهره‌برداري منابع، يكپارچه‌سازي و تجهيز اراضي، آبخيزداري و قنوات سرمايه‌گذاري بيشتري مي‌كرد قطعا تبعات خشكسالي، كمتر بود. علاوه براين، درصورتي كه سرمايه‌گذاري در بخش‌هاي مختلف كشاورزي همچون محصولات زراعي، باغي و دامداري افزايش يافته بود، مي‌شد به پايداري در خودكفايي محصولات كشاورزي رسيد. عدم‌سرمايه‌گذاري كافي موجب شده امسال به واردات محصولات راهبردي كشاورزي همچون گندم روي آوريم.

با اين توضيحات، علت آنكه نامه استيضاح وزير جهاد كشاورزي را امضا نكرديد، چيست؟
موضوع مهمي‌كه درباره بخش كشاورزي بايد مدنظر قرار داد اين است كه در اين بخش، بسياري از مشكلات به وزارت جهادكشاورزي مربوط نيست، اما خواست جامعه از اين وزارتخانه است.
مثلا توليد گندم، جزو وظايف جهاد كشاورزي است اما توزيع آن خير، ولي فضا به‌گونه‌اي است كه به هنگام بروز مشكلي در توزيع گندم، اين وزارتخانه مورد شماتت قرار مي‌گيرد.
همچنين در برخي موارد مشكلاتي در توزيع مواد غذايي پيش‌ مي‌آيد، كه همه گناهان بر گردن وزارت جهاد كشاورزي انداخته مي‌شود، در حالي كه همه وظايف و مسئوليت‌ها در اين موارد بر عهده اين وزارتخانه نيست.

 
 

معتاد كارتن‌ خواب نداريم
حق‌التدريسي‌ها ، زندگي در شرايط سخت
سواد دانش آموزان ايراني در رتبه‌هاي آخر جهاني است‌

 
   
 
 
     
   
     
     
    ::  تماس با ما  ::  درباره ما  ::  sitemap  ::  آگهي درهموطن  ::
کليهء حقوق متعلق است به روزنامهء هموطن سلام. ۱۳۹۳ - ۱۳۸۳
طراحی و اجرای سايت : شرکت به نگار