پنجشنبه 13 ارديبهشت 1403

 
 
     
 
     
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
آگهي درهموطن 
اخبار در موبايل 
آرشيو روزنامه 
تماس با ما 
توصيه روز
:: بازار کامپيوتر ::
معرفی تبلت چهار هسته‌يی شرکت ASUS‎
:: نکته آموزشی ::
چگونه گوشی اورجینال را از تقلبی تشخیص دهیم؟

اخبار داخلی دانش و فناوری کشف فسیل گونه جدیدی از دایناسور مشهور به "ارباب نیزه"

 
 

چهارشنبه 26 آذر 1399

کشف فسیل گونه جدیدی از دایناسور مشهور به "ارباب نیزه"

 
 

پژوهشگران آلمانی طی بررسی‌های خود در برزیل، گونه جدیدی از دایناسور را شناسایی کرده‌اند که به "ارباب نیزه" مشهور شده است.

پژوهشگران به تازگی، گونه جدیدی از دایناسور را شناسایی کرده‌اند که ویژگی‌های غیرمعمولی دارد. از این ویژگی‌های غیرمعمول می‌توان به وجود یک یال بلند از جنس خز و ساختارهای میله‌مانند اشاره کرد که از پشت این دایناسور بیرون آمده‌اند.
این دایناسور، حدود ۱۱۰ میلیون سال پیش و در دوره "کرتاسه"(Cretaceous) می‌زیسته است. "دینو فری"(Dino Frey)، پژوهشگر "موزه ایالتی تاریخ طبیعی کارلسروهه"(SMNK) آلمان و همکارانش هنگام بررسی صفحات سنگ آهک در شمال شرق برزیل، این گونه از دایناسور را شناسایی کردند.
آنها با کمک اشعه ایکس، تصاویری با وضوح بالا از صفحات سنگ آهک ثبت کردند که تنه گونه ناشناخته‌ای از دایناسورها را با طول تقریبی ۵۰ سانتی‌متر نشان می‌داد.
پژوهشگران، دو ساختار میله‌مانند را شناسایی کردند که از هر شانه بیرون آمده بودند. این ساختارهای ۱۵ سانتی‌متری، از جنس کراتین هستند که در موها و ناخن‌های ما نیز وجود دارد. به گفته فری، این ساختارهای میله‌مانند، احتمالا برای جذب جفت و یا ترساندن رقیبان به کار می‌رفته‌اند. "مایکل بنتون"(Michael Benton)، پژوهشگر "دانشگاه بریستول"(University of Bristol) انگلستان گفت: این ساختارها بیشتر روی بدن هیچ دایناسور دیگری دیده نشده‌اند. این فسیل، محافظت شگفت‌انگیز ساختارهایی به غیر از اسکلت از جمله بقایای پوسیده روده و اندام‌های بدن و همچنین ساختارهای میله‌مانند را نشان می‌دهد.
پژوهشگران، نام این دایناسور را "Ubirajara jubatus" به معنی "ارباب نیزه‌" گذاشته‌اند. پژوهشگران با توجه به‌ ستون فقرات این دایناسور حدس می‌زنند که گونه‌ای از یک دایناسور نر جوان باشد اما نمی‌توانند این حدس را تایید کنند زیرا فسیل، ناتمام است. همچنین، بقایای به جا مانده از دایناسور، یالی طولانی و ضخیم از جنس خز را نشان داد که به خوبی حفظ شده و در قسمت پشت این موجود قرار دارد. این یال در بلندترین نقطه خود، ۱۱ سانتی‌متر است. فری گفت: این بلندترین یالی به شمار می‌رود که تاکنون در دایناسورها اندازه‌گیری شده است.
پژوهشگران حدس می‌زنند که دایناسور با استفاده از عضلات ریشه موها می‌توانسته یال خود را پایین بیاورد و با این کار، امکان سرعت گرفتن، انتشار یا جذب گرما را فراهم کند.
این پژوهش، در مجله "Cretaceous Research" به چاپ رسید.

 
 
   
 
تحليل
:: اقتصادی ::
شارژ اضافی ۱۲۰هزار تومانی «یارانه‌ها» ذخیره نمی‌شود/ نحوه بهره‌مندی از این شارژ
:: فناوری اطلاعات ::
آغاز دور جدید حراج شماره‌های رند همراه اول
:: روی خط جوانی ::
چه زمانی برای اولین بار بگوییم "دوستت دارم"
:: ورزش ::
همه چیز درباره خویچا کواراتسخلیا، مارادونای گرجستانی
:: فرهنگ و هنر ::
قلم مقدس به‌دنبال معرفی اسوه برای نسل خبرنگاران است
:: حوادث ::
قتل زن تهرانی در حمام خانه اش / شوهرش تصمیم به مثله کردن جسد داشت که پشیمان شد!

 
     
   
     
     
    ::  تماس با ما  ::  درباره ما  ::  sitemap  ::  آگهي درهموطن  ::
کليهء حقوق متعلق است به روزنامهء هموطن سلام. ۱۳۹۳ - ۱۳۸۳
طراحی و اجرای سايت : شرکت به نگار