چهارشنبه 12 ارديبهشت 1403

 
 
     
 
     
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
آگهي درهموطن 
اخبار در موبايل 
آرشيو روزنامه 
تماس با ما 
توصيه روز
:: بازار کامپيوتر ::
معرفی تبلت چهار هسته‌يی شرکت ASUS‎
:: نکته آموزشی ::
چگونه گوشی اورجینال را از تقلبی تشخیص دهیم؟

اخبار داخلی دانش و فناوری زباله‌های فضایی آزمایش ضدماهواره هند

 
 

سه شنبه 20 فروردين 1398

زباله‌های فضایی آزمایش ضدماهواره هند

 
 

هند در روز ۲۷ مارس (۷ فروردین) یک موشک ضدماهواره به فضا پرتاب کرد، که توانست ماهواره‌ای را در مدار نزدیک به زمین هدف قراردهد.

این دستاورد سازمان تحقیق و توسعه پدافندی هند و همینطور سازمان تحقیقات فضایی این کشور، سبب شد تا هند پس از ایالات متحده، روسیه و چین، چهارمین کشوری باشد که سلاح ضدماهواره به فضا پرتاب کند.
گفته می‌شود هدف این موشک ضدماهواره، یک فضاپیمای هندی در مدار نزدیک به زمین به نام Microsat-R بوده است. این ماهواره در ارتفاع ۲۷۰ کیلومتری از سطح زمین قرار داشت و در هنگامی که مورد هدف موشک قرار گرفت، در راه رسیدن به شمال خلیج بنگال بود.
گفتنی است زمان‌بندی پرتاب موشک ضدماهواره هند به‌گونه‌ای بود که نارندرا مودی (نخست وزیر هند) چند هفته پیش از آغاز انتخابات در این کشور توانست اعلام کند این کشور موفق به آزمایش نخستین موشک ضدماهواره‌ای خود شده است. پس از آن، جهانیان به صحبت پیرامون سیاست فضا، سیاست و نظامی شدن فضا پرداختند. حدس‌هایی هم زده شد راجع به اینکه این‌گونه آزمایش‌های فضایی، چه نوع زباله‌هایی می‌تواند در فضا از خود برجای بگذارند.
وزارت امور خارجه هند در بیانیه‌ای اعلام کرده است: «این آزمایش در جو نزدیک به زمین انجام شد تا اطمینان حاصل شود که هیچ زباله فضایی تولید نمی‌شود. هر مقدار زباله هم که تولید شود، در عرض چند هفته فاسد خواهد شد و به زمین خواهد افتاد».
اما جاناتان مک‌داول (یک فیزیک‌اخترشناس در دانشگاه هاروارد) می‌گوید: «[با توجه به پرتاب‌های فزاینده موشک به فضا،] انتظار داریم سازمان ردیابی فضایی آمریکا مجموعه‌ای از زباله‌ها و اشیاء باقیمانده جدید در فضا را فهرست کند.»
بر خلاف پرتاب موشک چین در سال ۲۰۰۷ که با ماهواره هواشناسی این کشور با نام Fengyun-1C برخورد کرد و موجب ایجاد زباله‌های بلندمدت در فضا شد، استاد مک‌داول معتقد است قسمت زیادی از مواد منفجره موشک هند در طی سه هفته آینده در جو زمین سوخته خواهد شد و مابقی آن تنها برای نزدیک به یک سال در فضا باقی خواهد ماند.

 
 
   
 
تحليل
:: اقتصادی ::
شارژ اضافی ۱۲۰هزار تومانی «یارانه‌ها» ذخیره نمی‌شود/ نحوه بهره‌مندی از این شارژ
:: فناوری اطلاعات ::
آغاز دور جدید حراج شماره‌های رند همراه اول
:: روی خط جوانی ::
چه زمانی برای اولین بار بگوییم "دوستت دارم"
:: ورزش ::
همه چیز درباره خویچا کواراتسخلیا، مارادونای گرجستانی
:: فرهنگ و هنر ::
قلم مقدس به‌دنبال معرفی اسوه برای نسل خبرنگاران است
:: حوادث ::
قتل زن تهرانی در حمام خانه اش / شوهرش تصمیم به مثله کردن جسد داشت که پشیمان شد!

 
     
   
     
     
    ::  تماس با ما  ::  درباره ما  ::  sitemap  ::  آگهي درهموطن  ::
کليهء حقوق متعلق است به روزنامهء هموطن سلام. ۱۳۹۳ - ۱۳۸۳
طراحی و اجرای سايت : شرکت به نگار