يكشنبه 15 مهر 1403

 
 
     
 
     
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
آگهي درهموطن 
اخبار در موبايل 
آرشيو روزنامه 
تماس با ما 
توصيه روز
:: بازار کامپيوتر ::
معرفی تبلت چهار هسته‌يی شرکت ASUS‎
:: نکته آموزشی ::
چگونه گوشی اورجینال را از تقلبی تشخیص دهیم؟

اخبار خارجی وبگردی گياهان از انجماد زمين جلوگيري‌ مي‌كنند!

 
 

جام جم , يكشنبه 4 مرداد 1388

گياهان از انجماد زمين جلوگيري‌ مي‌كنند!

 
 

هنگامي كه ميزان دي‌اكسيدكربن به كمتر از حد استاندارد برسد رشد گياهان به خطر افتاده و سلامت اكوسيستم‌هاي جنگلي آسيب مي‌بيند.

50 ميليون سال قبل قطب شمال و قطب جنوب عاري از يخ بود و كروكوديل‌ها آزادانه بر روي زمين در حال گشت‌و‌گذار بودند. پس از آن ميزان دي‌اكسيد‌كربن در جو مدت‌هاي زيادي كاهش يافت كه باعث سرد شدن زمين شد.
بتازگي محققان دانشگاه YALE و دانشگاه شفيلد نشان داده‌اند كه گياهان روي زمين طي 24 ميليون سال گذشته با برداشت دي‌اكسيد‌كربن جوي، زمين را از يك فرجام ناگوار و يخبندان شديد نجات داده‌اند.
امروزه تمامي بحث‌ها در مورد گرماي جهاني و كيفيت زندگي روي زمين بوده و بيشترين تمركز روي ماكزيمم مقدار دي‌اكسيد‌كربن است، اما در مطالعات اخير تمركز روي حد پايين دي‌اكسيدكربن و ميزان قابل تحمل آن براي زمين و ساكنان آن است.
به طور طبيعي گازهاي آتشفشاني باعث افزايش دي‌اكسيدكربن جو مي‌شوند و طي ميليون‌ها سال دي‌اكسيد‌كربن در اثر فرسايش صخره‌هاي سيليسي مانند گرافيت زدوده شده و سپس در كربنات‌هاي بستر اقيانوس‌ها محبوس مي‌شوند.
هر چه فرسايش اين نوع صخره‌ها بر اثر هوا بيشتر باشد دي‌اكسيدكربن بيشتري از جو پاك مي‌شود.
مناطق كوهستاني مانند تبت و آمريكاي شمالي در طي 25‌ميليون‌سال‌گذشته شرايطي بوجود آوردند كه بايد تمام دي‌اكسيد‌كربن خارج از جو مكيده مي‌شد و زمين در يك دوره يخبندان طولاني قرار مي‌گرفت. اما تمركز دي‌اكسيد‌كربن جو زمين حدود 200 تا 250 واحد در ميليون كاهش يافت تا سطح دي‌اكسيدكربن پايدار شود.
به منظور تعبير قابل قبول اين قضيه محققان از شبيه‌سازي چرخه كربن جهاني و مشاهده رشد گياهان استفاده كردند تا نشان دهند همچنان‌كه غلظت دي‌اكسيدكربن شروع به افت كرده و به سطحي مي‌رسد كه گياهان احساس نياز شديدي به آن مي‌كنند، استعداد گياهان براي فرسايش صخره‌هاي سيليس تا اندازه‌اي زيادي كاهش مي‌يابد و انتقال دي‌اكسيدكربن جو به پايين كمتر مي‌شود.
هنگامي كه ميزان دي‌اكسيدكربن به كمتر از حد استاندارد برسد رشد گياهان به خطر افتاده و سلامت اكوسيستم‌هاي جنگلي آسيب مي‌بيند.
با وقوع اين اتفاق گياهان ديگر نمي‌توانند دي‌اكسيدكربن را به همان سرعتي كه آتشفشان‌ها و ديگر منابع توليد مي‌كنند بزدايند.
با اين روال ما روز به روز به گياهان بدهكارتر مي‌شويم. صرف نظر از غذاهاي خوشمزه و تثبيت آب و هوا كه گياهان براي ما به ارمغان مي‌آورند، از رسيدن دي‌اكسيد‌كربن به پايين‌تر از حد استاندارد و بحراني جلوگيري مي‌كنند، چرا كه در غير اين‌صورت زمين بايد در فضايي شبيه به يك توپ يخي منجمد گردش كند.

 
 
   
 
تحليل
:: اقتصادی ::
شارژ اضافی ۱۲۰هزار تومانی «یارانه‌ها» ذخیره نمی‌شود/ نحوه بهره‌مندی از این شارژ
:: فناوری اطلاعات ::
آغاز دور جدید حراج شماره‌های رند همراه اول
:: روی خط جوانی ::
چه زمانی برای اولین بار بگوییم "دوستت دارم"
:: ورزش ::
اراک و قزوین، میزبان بازی‌های ۳ هفته ابتدایی استقلال و پرسپولیس
:: فرهنگ و هنر ::
قلم مقدس به‌دنبال معرفی اسوه برای نسل خبرنگاران است
:: حوادث ::
قتل زن تهرانی در حمام خانه اش / شوهرش تصمیم به مثله کردن جسد داشت که پشیمان شد!

 
     
   
     
     
    ::  تماس با ما  ::  درباره ما  ::  sitemap  ::  آگهي درهموطن  ::
کليهء حقوق متعلق است به روزنامهء هموطن سلام. ۱۳۹۳ - ۱۳۸۳
طراحی و اجرای سايت : شرکت به نگار