جمعه 31 فروردين 1403

 
 
     
 
     
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
آگهي درهموطن 
اخبار در موبايل 
آرشيو روزنامه 
تماس با ما 
توصيه روز
:: بازار کامپيوتر ::
معرفی تبلت چهار هسته‌يی شرکت ASUS‎
:: نکته آموزشی ::
چگونه گوشی اورجینال را از تقلبی تشخیص دهیم؟

اخبار داخلی رسانه نتایج یک پژوهش راجع به گسترش اخبار جعلی در تلگرام: خبرهای جعلی در تلگرام بیشتر بازنشر می‌شود، کمتر دیده می‌شود!

 
 

يكشنبه 7 خرداد 1402

نتایج یک پژوهش راجع به گسترش اخبار جعلی در تلگرام: خبرهای جعلی در تلگرام بیشتر بازنشر می‌شود، کمتر دیده می‌شود!

 
 

پژوهشگران مؤسسه اینترنت آکسفورد در مطالعه‌ای بر روی ۲۰۰ هزار پست تلگرامی نشان دادند که در تلگرام اخبار جعلی در قیاس با اخبار حرفه‌ای، بیشتر بازنشر می‌شود اما ویوی کمتری می‌گیرند.

به گزارش هموطن سلام، پژوهشگران مؤسسه اینترنت آکسفورد در مطالعه‌ای بر روی ۲۰۰ هزار پست تلگرامی نشان دادند که در تلگرام اخبار جعلی در قیاس با اخبار حرفه‌ای، بیشتر بازنشر می‌شود اما ویوی کمتری می‌گیرند. 🔸بر اساس یافته‌های این پژوهش، مخاطبان منابع خبری حرفه‌ای بیشتر از مخاطب مطالب گمراه‌کننده است و اخبار منابع حرفه‌ای بیشتر دیده می‌شود.  این یافته‌ها، تئوری‌های پیشین راجع به اخبار جعلی را به چالش می‌کشد. 🔹در حالی که در مطالعات پیشین استدلال شده بود که اخبار جعلی به‌دلیل آن که جذاب‌تر و هیجان‌انگیزتر هستند احتمالا مخاطب بیشتری جذب کنند، این مطالعه بر روی داده‌های تلگرامی این موضوع را رد می‌کند. 🔸همچنین یافته‌های این پژوهش نشان می‌دهد که میزان بازنشر اخبار جعلی بیشتر از اخبار حرفه‌ای است (هرچند بازدید آن کمتر است)؛ امری که بیانگر فعالیت بیشتر گروه‌هایی است که با اخبار جعلی مرتبط هستند. 🔹این امر مطالعات پیشین را تأیید می‌کند که کاربرانی که اخبار جعلی و گمراه‌کننده را مصرف می‌کنند بیشتر تحت تأثیر اخبار قرار می‌گیرند تا کسانی که اخبار را از منابع حرفه‌ای دریافت می‌کنند. 🔸نکته مهم دیگر در میان یافته‌های این پژوهش آن است که تنها چند منبع خبری که به‌طور فعالانه اخبار جعلی منتشر می‌کنند به‌تنهایی می‌توانند باعث انتشار اخبار گمراه‌کننده در کل تلگرام شوند. این پژوهش بر روی داده‌های تلگرام کانال‌ها و کاربران آمریکایی در بازه سال‌های ۲۰۱۸ و ۲۰۱۹ انجام شده است و تمرکز آن بر روی خبرهای تلگرامی بوده است که یک لینک به منبعی خارج از تلگرام داشته است. این نتایج ممکن است راجع به ایران متفاوت باشد. روش انجام پژوهش و متن کامل آن را از اینجا (https://www.tandfonline.com/doi/full/10.1080/19331681.2022.2076272) می‌توانید مطالعه کنید.

 
 
   
 
تحليل
:: اقتصادی ::
شارژ اضافی ۱۲۰هزار تومانی «یارانه‌ها» ذخیره نمی‌شود/ نحوه بهره‌مندی از این شارژ
:: فناوری اطلاعات ::
آغاز دور جدید حراج شماره‌های رند همراه اول
:: روی خط جوانی ::
چه زمانی برای اولین بار بگوییم "دوستت دارم"
:: ورزش ::
همه چیز درباره خویچا کواراتسخلیا، مارادونای گرجستانی
:: فرهنگ و هنر ::
قلم مقدس به‌دنبال معرفی اسوه برای نسل خبرنگاران است
:: حوادث ::
مرد تهرانی زن سابق خیانتکارش را کشت و خودکشی کرد

 
     
   
     
     
    ::  تماس با ما  ::  درباره ما  ::  sitemap  ::  آگهي درهموطن  ::
کليهء حقوق متعلق است به روزنامهء هموطن سلام. ۱۳۹۳ - ۱۳۸۳
طراحی و اجرای سايت : شرکت به نگار