جمعه 7 ارديبهشت 1403

 
 
     
 
     
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
آگهي درهموطن 
اخبار در موبايل 
آرشيو روزنامه 
تماس با ما 
توصيه روز
:: بازار کامپيوتر ::
معرفی تبلت چهار هسته‌يی شرکت ASUS‎
:: نکته آموزشی ::
چگونه گوشی اورجینال را از تقلبی تشخیص دهیم؟

اخبار داخلی دانش و فناوری استفاده از نانولوله‌کربنی به‌عنوان نانوسوزن برای دستکاری ژنتیکی گیاه

 
 

دوشنبه 27 اسفند 1397

استفاده از نانولوله‌کربنی به‌عنوان نانوسوزن برای دستکاری ژنتیکی گیاه

 
 

محققان دانشگاه کالیفرنیا از نانولوله کربنی برای رهایش کریسپر درون سلول گیاهی استفاده کردند. با این کار امکان دستکاری ژنتیکی سلول گیاهی فراهم می‌شود.

آیا راهی برای اصلاح ژن در گیاهان وجود دارد؟ این که بتوان با دستکاری ژنتیکی کارایی گیاهان را افزایش داد یکی از اهداف بسیار مهم محققان طی چند دهه اخیر بوده است.
پژوهشگران نشان دادند که می‌توان با استفاده از نانوسوزن، ژن را در گیاهان اصلاح کرد. برای اصلاح ژن نیاز است تا DNA وارد سلول‌های گیاه شود، این کار برای حیوانات ساده است اما در گیاهان کاری دشوار است. مارکیتا لاندری از محققان دانشگاه کالیفرنیا می‌گوید: « گیاهان نه تنها غشاء سلولی دارند بلکه دیواره‌ای نیز اطراف سلول را محاط کرده است.»
دانشمندان تلاش دارند تا به روش‌های مختلف DNA را وارد سلول گیاهی کنند. در حال حاضر محققان از تفنگ ژن برای شلیک گلوله‌های طلایی با روکشی از جنس DNA استفاده می‌کنند که قادر است دیواره سلول را سوراخ کند و وارد آن شود. همچنین باکتری‌هایی که گیاه را آلوده می‌کند، می‌توانند به‌عنوان حامل DNA استفاده شوند.
هر دو روش با محدودیت‌هایی روبرو است، تفنگ ژن کارایی پایینی دارد و روش باکتری‌ نیز برای برخی گیاهان مقاوم قابل‌انجام نیست.
از این رو محققان دانشگاه کالیفرنیا از نانولوله‌کربنی استفاده کردند. لاندری می‌گوید: « من یک فیزیک‌دان هستم. وقتی دو سال قبل کارم را در آزمایشگاهم در برکلی شروع کردم، این آزمایشگاه روی تصویربرداری از فضای بین سلول‌ها متمرکز بود.»
لاندری تصمیم گرفت تا از نانولوله‌کربنی به‌عنوان داربستی در اطراف سلول استفاده کند تا این داربست به تصویربرداری دقیق‌تر از فضای میان سلولی کمک کند. این ایده به سرعت با شکست مواجه شد چرا که نانولوله‌ها وارد سلول می‌شدند. در نتیجه لاندری مشکل را به فرصت تبدیل کرد. او رشته‌های DNA را به اطراف نانولوله کربنی پیچاند و آن را درون سلول رهاسازی کرد.
او موفق به ساخت نانوسوزنی برای رهایش ژن شده ‌بود. برای این که بتواند تأثیر درازمدت‌تری روی DNA داشته باشد، لاندری تلاش کرد تا کریسپر را وارد سلول کند. برای این کار او از نانولوله‌کربنی برای رهایش کریسپر استفاده کرد. واردشدن کریسپر به سلول موجب شد تا بتوان دستکاری سلول‌های گیاهی را به سادگی انجام دهند.

 
 
   
 
تحليل
:: اقتصادی ::
شارژ اضافی ۱۲۰هزار تومانی «یارانه‌ها» ذخیره نمی‌شود/ نحوه بهره‌مندی از این شارژ
:: فناوری اطلاعات ::
آغاز دور جدید حراج شماره‌های رند همراه اول
:: روی خط جوانی ::
چه زمانی برای اولین بار بگوییم "دوستت دارم"
:: ورزش ::
همه چیز درباره خویچا کواراتسخلیا، مارادونای گرجستانی
:: فرهنگ و هنر ::
قلم مقدس به‌دنبال معرفی اسوه برای نسل خبرنگاران است
:: حوادث ::
مرد تهرانی زن سابق خیانتکارش را کشت و خودکشی کرد

 
     
   
     
     
    ::  تماس با ما  ::  درباره ما  ::  sitemap  ::  آگهي درهموطن  ::
کليهء حقوق متعلق است به روزنامهء هموطن سلام. ۱۳۹۳ - ۱۳۸۳
طراحی و اجرای سايت : شرکت به نگار