جمعه 31 فروردين 1403

 
 
     
 
     
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
آگهي درهموطن 
اخبار در موبايل 
آرشيو روزنامه 
تماس با ما 

اخبار داخلی جاده تندرستی نقش ارتباطات سلامت در زندگی

 
 

يكشنبه 26 اسفند 1397

نقش ارتباطات سلامت در زندگی

 
 

سمیه نیکانلو/در دنیای امروز مسائل مرتبط با سلامت از قبيل دانش مراقبت از خود و نبود آموزش كافي در مورد حوزه سلامت به طور ناگزیر به ارتباطات ربط پيدا مي كنند.

آمار نشان مي دهد وقوع نيمي از مرگ ها در جهان بر اثر عوامل و رفتارهاي اجتماعي نادرست، اما قابل پيشگيري مانند رژيم هاي نامناسب غذايي، استعمال دخانيات و ورزش نكردن رخ مي دهد.
براي بسياري از ما اين موضوع كم و بيش رخ داده است كه به سختي مي توانيم فردي را كه براي مدت طولاني ورزش نكرده است به انجام ورزش ترغيب كنيم و يا اگر از يك رژيم غذايي ناسالم پيروي مي كند، در تغيير رفتار او نسبت به يك رژيم سالم تر نقش داشته باشيم. اما اكنون اين سئوال مطرح مي شود كه ارتباطات سلامت در اين فرايند چه اهميتي دارد؟ ارتباطات سلامت حوزه گسترده اي است كه تاثيرگذاري نهادهاي مختلف اجتماعي از قبيل خانواده، مدرسه، گروه دوستان، مولفه هاي فرهنگي و مطالب ارائه شده توسط رسانه هاي مختلف را مورد مطالعه قرار مي دهد.
هدف نهائي ارتباطات سلامت، ارائه اطلاعات صحيح از طريق كانال مناسب به گروه هاي هدف جهت تغيير رفتارهاي نادرست به منظور پيشگيري از ابتلا به بيماري هاي مختلف و يا تشخيص به موقع ابتلا به اين بيماري هاست.
به دليل حساس بودن اين موضوع، رشته ارتباطات سلامت روش استفاده كارآمد از ظرفيت هاي مختلف ارتباطات جمعي، ارتباطات ميان فردي و رسانه هاي جمعي را تبيين مي كند. اگرچه تا پيش از گسترش فناورهاي نوين اطلاعاتي، فرايند درمان بيمار محدود به پزشك و يا استفاده از تجربيات اعضاي خانواده و اقوام بود، اما گسترش فناوري هاي نوين مخاطبان را با سيل حجيم اطلاعات مرتبط با سلامت مواجه كرده است كه ميزان صحت اين اطلاعات مي تواند سلامتي افراد را تحت تاثير قرار دهد.
در واقع، افزايش روز افزون اين قبيل فناوري ها، امروزه فرصت هايي (همچنين برخي تهديدها) را ايجاد كرده است و يا كارآمدي روش هاي پيشين براي تغيير رفتارهاي منتهي به سلامت را مورد ابهام قرار داده اند و يا تاثيرگذاري فناوري هاي نوين را اثبات كرده اند.
به مدد اين تاثيرگذاري، كشورهاي پيشرفته جهان با تمركز بر حوزه ارتباطات سلامت كه از گستردگي خاصي نيز برخوردار است در تلاشند بتوانند با اقداماتي از قبيل ارائه اطلاعات، تغيير نگرش ها، تغيير سبك زندگي، افزايش سواد رسانه اي، استفاده بهينه از ظرفيت رسانه هاي مختلف و ايجاد رفتارهاي منتهي به سلامت، از هزينه هاي گزافي كه به دليل تشخيص ديرهنگام ابتلا به بيماري ها بر دولت ها تحميل مي شوند، جلوگيري نمايند

 
 
   
 
 
     
   
     
     
    ::  تماس با ما  ::  درباره ما  ::  sitemap  ::  آگهي درهموطن  ::
کليهء حقوق متعلق است به روزنامهء هموطن سلام. ۱۳۹۳ - ۱۳۸۳
طراحی و اجرای سايت : شرکت به نگار