جمعه 10 فروردين 1403

 
 
     
 
     
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
آگهي درهموطن 
اخبار در موبايل 
آرشيو روزنامه 
تماس با ما 
توصيه روز
:: بازار کامپيوتر ::
معرفی تبلت چهار هسته‌يی شرکت ASUS‎
:: نکته آموزشی ::
چگونه گوشی اورجینال را از تقلبی تشخیص دهیم؟

اخبار داخلی دانش و فناوری ساخت منبع تک فوتون پایدار با استفاده از نقاط کوانتومی

 
 

شنبه 18 اسفند 1397

ساخت منبع تک فوتون پایدار با استفاده از نقاط کوانتومی

 
 

محققان یک تیم تحقیقات بین‌المللی از سوئیس و آمریکا موفق به ساخت نقاط کوانتومی به‌عنوان منبع تک فوتون شدند. این منابع برای حوزه محاسبات کوانتومی قابل استفاده است.

برای توسعه منبع تک فوتون به‌منظور استفاده در محاسبات کوانتومی و ادوات مخابراتی، محققان موسسه فناوری ماساچوست (MIT) با همکاری پژوهشگرانی از ETH زوریخ نشان دادند که می‌توان از نقاط کوانتومی پروسکیتی برای ساخت منبع استفاده کرد. این نقاط کوانتومی به دلیل ویژگی‌های ساختاری و عملکردی نظیر طول موج برای تولید این منابع بسیار مناسب هستند. هر فوتون که تولید می‌شود از دیگر فوتون‌ها قابل تمییز نبوده و جفت فوتون‌ها می‌توانند با هم برهم‌کنش دهند که به این پدیده تداخل کوانتومی گویند.
هندریک اوتزات از محققان این پروژه می‌گوید: « تداخل کوانتومی میان فوتون‌های منفرد غیرقابل تمییز، پایه برخی از فناوری‌های اطلاعات کوانتومی نوری است. اما این فناوری زمانی کار می‌کند که فوتون‌ها منسجم باشند به این معنا که برای مدتی طولانی، حالت‌های کوانتومی خود را حفظ کنند.» این گروه تحقیقاتی نشان دادند که کلوئیدهای منفرد از جنس نقاط کوانتومی پروسکیتی هالید سرب (PQDs) می‌توانند کارایی بالایی در نشر فوتون از خود نشان دهند و همچنین زمان انسجام نوری آنها در حد 80 پیکوثانیه باشد. پژوهشگران این پروژه دریافتند که پروسکیت‌ها بعد از تحریک با پرتو لیزر می‌توانند خیلی سریع نشر فوتون داشته باشند و این نقاط کوانتومی با محیط اطراف برهم‌کنش اندکی از خود نشان دهند که با این کار خواص انسجامی و پایداری نقاط افزایش می‌یابد.
مواد نقاط کوانتومی کلوئیدی که پیش از این ساخته شده‌اند زمان انسجام کوتاهی داشتند اما این گروه نشان دادند که نقاط کوانتومی پروسکیتی که آنها ساختند هزار برابر از نمونه‌های قبلی پایدارتر هستند. براساس نتایج این پروژه، خواص انسجام این نقاط کوانتومی پروسکیتی می‌تواند به نشردهنده‌هایی نظیر نقص‌های شبه اتمی در الماس نزدیک شود.
گام بعدی محققان این پروژه، کار برای بهینه‌سازی و بهبود عملکرد نقاط کوانتومی است تا بتوان آنها را برای استفاده عملی و مقیاس‌پذیر آماده کرد.

 
 
   
 
تحليل
:: اقتصادی ::
شارژ اضافی ۱۲۰هزار تومانی «یارانه‌ها» ذخیره نمی‌شود/ نحوه بهره‌مندی از این شارژ
:: فناوری اطلاعات ::
آغاز دور جدید حراج شماره‌های رند همراه اول
:: روی خط جوانی ::
چه زمانی برای اولین بار بگوییم "دوستت دارم"
:: ورزش ::
همه چیز درباره خویچا کواراتسخلیا، مارادونای گرجستانی
:: فرهنگ و هنر ::
قلم مقدس به‌دنبال معرفی اسوه برای نسل خبرنگاران است
:: حوادث ::
چهار مظنون در رابطه با پرونده مرحوم مهرجویی بازداشت شده‌اند

 
     
   
     
     
    ::  تماس با ما  ::  درباره ما  ::  sitemap  ::  آگهي درهموطن  ::
کليهء حقوق متعلق است به روزنامهء هموطن سلام. ۱۳۹۳ - ۱۳۸۳
طراحی و اجرای سايت : شرکت به نگار